City Nieuwegein genomineerd voor de Publieksprijs SKG Award 2022

Tijdens het SKG Jaarcongres op 31 maart zal de jury de SKG Award 2022 uitreiken voor duurzame gebiedsontwikkeling uit. Onderdeel hiervan vormt de publieksprijs. Negen duurzame gebiedsontwikkelingen dingen mee naar de Publieksprijs SKG Award 2022. City Nieuwegein is hier één van.

Over City Nieuwegein
Het in co-creatie ontwikkelen van een toekomstbestendige en duurzame binnenstad voor Nieuwegein. Dat is het doel van het City-project in deze new town, met een nieuw hoogwaardig OV-knooppunt, de realisatie van 2.100 duurzame woningen (hoogbouw) waarvan minimaal de helft betaalbaar. Onderdeel van de ambities is een collectief gebieds-WKO-systeem, een circulair afvalwatersysteem (TKI) en een ecologisch en klimaatadaptief plan voor de openbare ruimte en de woontorens.

De SKG Award is bedoeld voor gebiedsontwikkelingen met een duurzame, integrerende visie. De prijs is in 2019 in het leven geroepen bij het afscheid van SKG-directeur Agnes Franzen, die zich altijd hard heeft gemaakt voor duurzame gebiedsontwikkeling.

Een deskundige jury zal drie gebiedsontwikkelingen nomineren. De jury bestaat voor de editie van 2022 uit: Anjelica Cicilia (director acquisition & development director bij Syntrus Achmea), Ed Anker (wethouder van onder andere Ruimte en Wonen in Zwolle), Joks Janssen (senior-adviseur-onderzoeker bij Het PON & Telos en Professor of Practice aan Tilburg University), Joost Zonneveld (hoofdredacteur van Gebiedsontwikkeling.nu) en voorzitter Co Verdaas (hoogleraar gebiedsontwikkeling).

Stemmen
Uw stem uitbrengen kan via deze link. Tijdens het SKG Jaarcongres op 31 maart zal de jury de SKG Award 2022 uitreiken.

One thought on “City Nieuwegein genomineerd voor de Publieksprijs SKG Award 2022

  1. Hans

    Minimaal de helft is betaalbaar…. De rest dus onbetaalbaar?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk