Circulaire schuttingen in Fokkesteeg

In de wijk Fokkesteeg Schansen-Zuid wordt vanuit het programma Betere Buurten gewerkt aan een verbetering van de leefomgeving, dit in samenwerking met de bewoners van de wijk. De hele openbare ruimte wordt opgeknapt, waarbij er veel ruimte is voor ideeën en initiatieven uit de buurt.

In de gesprekken met de buurt kwam naar voren dat men zich stoorde aan de vervallen schuttingen bij de entree aan de Hattermerschans. Doordat de schuttingen hier direct aan de straat grenzen, is dit erg bepalend voor het straatbeeld. De gemeente, Mitros en de bewoners van het Orvelterdek hebben gezorgd voor een verbetering van de situatie.

Circulaire schutting
Bewoners hebben een circulaire schutting aangeboden gekregen. Hierbij konden de bewoners kiezen uit een groenscherm met klimplanten, een schutting met plantenbakken of een dichte schutting. De schuttingen zijn gemaakt van hout dat nog een tweede leven kan krijgen, dus erg duurzaam.

De Buurjongens
Het bedrijfje De Buurjongens heeft afgelopen de schuttingen geplaatst, waarbij de bewoners een handje hebben geholpen. Tegen de schuttingen zijn aan de straatzijde klimplanten aangeplant, zodat er een groene uitstraling zal ontstaan. Deze circulaire schuttingen zijn uniek en nog niet eerder in Nederland gebouwd.

2 thoughts on “Circulaire schuttingen in Fokkesteeg

  1. Henk

    Pardon… Mag ik ook even een gratis schutting ontvangen?!?

  2. Mark

    Sorry dat ik het zeg, ik fiets hier elke dag langs, maar het is echt geen gezicht…
    Ik hoop dat er snel groen tegenaan groeit, vooralsnog vind ik het geen verbetering tov de oude schutting.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren