Chriet Titulaer die op 14 maart 1997 De Digitale Stad Nieuwegein opende is overleden

Sterrenkundige en wetenschapper Chriet Titulaer is dit weekend overleden. Familieleden bevestigen dit aan onze redactie. De markante tv-persoonlijkheid woonde lange tijd in Houten. Op 14 maart 1997 opende Chriet Titulaer De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) in hotel Mercure in De Poort van Nieuwegein. Een jaar daarvoor bestond de Digitale Stad Nieuwegein nog als Bulletin Board System (BBS). Thans is De Digitale Stad Nieuwegein De portal van Nieuwegein op het internet als het om nieuws gaat.

Titulaer studeerde wiskunde en natuurkunde aan de Universiteit Utrecht. Later trok hij naar Limburg, waar hij in Venlo de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde oprichtte.

Zijn tv-carrière begon als presentator en commentator van wetenschappelijke gebeurtenissen, zoals de maanlanding in 1969 en de lancering van de spaceshuttle Columbia in 1981.

Daarna presenteerde hij onder meer het wetenschappelijke programma TROS Wondere Wereld. Ook was hij een van de oprichters van het Huis van de Toekomst, maar ook het Hotel van de Toekomst dat hij in Houten liet bouwen.

De laatste periode van zijn leven bracht Titulaer door in een privé-verzorgingshuis in Driebergen. Hij is 73 jaar oud geworden.

V.l.n.r. Patrick Willemse, Martin Reijmerink, Chriet Titulaer en Boris Veldhuijzen van Zanten tijdens de lancering van www.pen.nl op 14 maart 1997.

Een artikel over de lancering van pen.nl in het computerblad Computer thuis in Bedrijf.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren