Cheque overhandigd aan delegatie Rundu

Deze week zijn twee personen uit Rundu op bezoek in Nieuwegein om onder andere het 20 jarig jubileum tussen Nieuwegein en de partnerstad in Namibië te vieren. Het zijn twee leden van de werkgroep Nieuwegein in Rundu die daar de projecten monitoren welke vanuit Nieuwegein worden ondersteund. Ze werden maandagmiddag door burgemeester Backhuijs en wethouder Blom welkom geheten.

Ook werd er namens de gemeente een cheque overhandigd van € 973,13. Dit geld is bij elkaar gefietst voor de actie Fietsen Scoort. Ambtenaren fietsten in 2013 ruim 97.313 kilometer van en naar hun werk. De gemeente doneert 1 eurocent per kilometer wat naar een soepkeuken van het Rode Kruis in Rundu gaat. Het Rode Kruis in Nieuwegein stort voor hetzelfde project een bedrag van € 750,00.

De soepkeuken zorgt ervoor dat 120 kwetsbare kinderen en weeskinderen drie keer per week een extra (school)maaltijd krijgen. Deze maaltijd is een noodzakelijke aanvulling op het eten dat de kinderen thuis krijgen. Ook zorgt de soepkeuken voor huiswerkbegeleiding, schooltransport en schooluniformen en voor begeleiding bij en lessen over persoonlijke hygiëne. De gemeente doneert sinds 2010 via fietsende ambtenaren aan dit doel in Rundu. In totaal leverde dat al € 3.616,74 op.

De rest van de week staat het programma in het teken van uitwisselen van ervaringen, bezoeken van scholen en bedrijven in Nieuwegein, overleggen met verschillende partijen, workshops, Fairtrade, monitoren van projecten, een feestelijke avond op vrijdag en deelname aan het Lentefeest in het Natuurkwartier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk