Chef-kok Don Tetteroo krijgt eerste ‘Beste Buur-pin’

Vrijdag 1 september aanstaande zal de eerste ‘Beste Buur-pin’ worden uitgereikt in Nieuwegein. Wethouder Guido Bamberg gaat dat doen in de Muntenbuurt waar chef-kok Don Tetteroo actief is op buurtplein Batau. Tetteroo krijgt deze erkenning omdat hij als chef-kok een team van bewoners om zich heen heeft verzameld waarmee hij de wekelijkse burenlunch op het buurtplein Batau doet. Ook verzorgt hij de soep voor de soepkar met initiatiefneemster Samantha Vuijst en het maandelijkse burenetentje.

Don Tetteroo

Don Tetteroo en zijn vrouw Riekie eerder tegenover onze redactie: ‘Wij vinden het vooral belangrijk om mensen een plek te bieden waar ze elkaar kunnen ontmoeten en waar mensen contact met elkaar maken. Waar echte gesprekken worden gevoerd en je wordt gehoord. Daarmee hopen we dat buurtbewoners elkaar zien en ook meer voor elkaar gaan doen en wat voor elkaar kunnen betekenen. Want weet: iedereen kan op zijn of haar eigen manier iets betekenen voor een ander.’

De ‘Beste Buur-pin’ is een erkenning voor bewoners die iets goeds doen voor een buur of voor iemand uit de buurt. Het idee is bij Betere Buurten aangedragen door een bewoner uit de Muntenbuurt. Door de samenwerking zie je steeds meer dat een buur andere buren enthousiast maakt om ook iets goeds voor buurtgenoten te doen. Dit kan groot zijn, maar ook een klein gebaar verdient al een ‘Beste Buur-Pin.’

Wat doet Don nog meer
Inmiddels is hij ook buiten de Muntenbuurt actief, zoals met Amigo’s in Galecop. Verder treedt hij als chef-kok op bij evenementen die hij zelf mede organiseert. Zoals het herfstfeest op de laatste zondag van de herfstvakantie. Op vrijdag 6 oktober aanstaande om 17.00 uur uur start Don een nieuw bewonersinitiatief: ‘Lekker eten met kok en hofnar’ op buurtplein Batau.

Op initiatief van Don gaat hij samen met Lister, Movactor en de Tussenvoorziening kooklessen geven. Hij wil in de eerste plaats zijn enthousiasme voor het koken overbrengen. Maar deze lessen zijn ook bedoeld dat mensen beter voor zichzelf kunnen zorgen, doordat ze zelf een gezonde maaltijd klaar kunnen maken. Verder is Don gevraagd door Movactor om met kinderen samen te gaan koken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk