Chaotische oversteek fietsers Noordstedeweg

De situatie op de kruising Noordstedeweg/Herenstraat is voor ouderen en ouders met fietsende kinderen in de fietsspits niet acceptabel, zo vindt Clarion Wegerif van de Fietsersbond in Nieuwegein. Vooral tussen 08.00 uur en 08.30 uur, als de gebruikelijke stroom fietsers naar het Cals College zich tussen de afzettingen door moet wringen, is het chaotisch.

Wegerif: ‘Voor zelfredzame fietsers is de situatie nog wel acceptabel maar voor ouders met jonge, zelf fietsende kinderen en ouderen is dat niet het geval. Fietsersbond Nieuwegein vindt dat de gemeente in de fietsspits (‘s morgens op werkdagen van 08.00 tot 08.30 uur) extra maatregelen moet nemen om een veilige oversteek voor deze kwetsbare verkeersdeelnemers te garanderen. Bijvoorbeeld door de inzet van een verkeersregelaar.’

Eind deze week wordt er geasfalteerd op het gedeelte Doorslagbrug – rotonde Sluyterslaan van de Noordstedeweg. Dan wordt de situatie op de kruising bij de Karwei wat overzichtelijker maar nog niet voldoende volgens de Fietsersbond.

Was het eerst nog de bedoeling dat de hele route voor de zomervakantie klaar zou zijn, nu denkt de gemeente daar tot eind oktober voor nodig te hebben. In de herfstvakantie wordt het extra brugdeel voor voetgangers geplaatst, zodat het tweerichtingenfietspad over de bestaande brug gaat lopen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk