Celstraffen geëist tegen verdachten met drugspanden in o.a. Nieuwegein

Het openbaar ministerie (OM) heeft afgelopen woensdag gevangenisstraffen geëist voor drie Utrechters. Zij worden verdacht van grootschalige hennepteelt, drugssmokkel en mensenhandel. De mannen hadden diverse drugspanden in de regio, waaronder ook in Nieuwegein.

Als het aan het OM ligt moet hoofdverdachte Nihat K. twee jaar en vijf maanden de cel in. Tegen zijn broer Adil K. en tegen medeverdachte Ismail A. werd één jaar en twee maanden cel geëist.

Volgens het OM vormen de drie een criminele organisatie die in totaal zeker dertien henneppanden exploiteerde; onder meer in Utrecht, De Meern, Maarssen en Nieuwegein. Daar stonden duizenden planten en werd illegaal stroom afgetapt. Door de verdachten zou ruim negen kilo marihuana en ruim honderd gram cocaïne naar Polen zijn gesmokkeld.

MENSENHANDEL
De broers worden ook verdacht van mensenhandel. Met hun bedrijf Budget Verhuur zouden ze woonruimte hebben verhuurd aan Bulgaarse, Poolse en Roemeense vrouwen. Daar rekenden ze hoge huren en bemiddelingskosten voor. Van ruim honderd huurcontracten ging het in zestig gevallen om prostituees.

De verdachten onderhielden contacten met Bulgaarse mensenhandelaren en wisten volgens de officier van justitie dat de vrouwen werden uitgebuit. De vrouwen kwamen bij Budget Verhuur terecht, omdat ze daar allemaal huurden en je er ook een adres kon kopen.

ROMMELTJE
Volgens de officier van justitie was het bedrijf een rommeltje: vrouwen stonden ingeschreven op adressen waar ze niet verbleven, een postadres kostte 200 euro. Verder werden contracten steeds aangepast of was er helemaal geen contract. Huurcontracten werden voor een half jaar afgesloten, daardoor konden twee keer per jaar bemiddelingskosten worden gerekend.

De mannen worden ook nog verdacht van verboden wapenbezit. Bij hen zijn een vuurwapen met patronen, een stroomstootwapen en een ploertendoder aangetroffen.

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren