Celstraf en rijontzegging voor dodelijke crash op de Utrechtsestraatweg

Zouhair C. heeft een celstraf van 20 maanden opgelegd gekregen, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook mag hij 5 jaar niet autorijden. Die straf heeft de rechter hem vandaag opgelegd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Nieuwegein.

Het Openbaar Ministerie had 5 jaar gevangenisstraf tegen de 24-jarige Utrechter geëist. De verdachte was zelf niet aanwezig in de rechtszaal. De voorwaardelijke celstraf kent een proeftijd van twee jaar.

De rechter noemt de overschrijding van de maximumsnelheid “zeer ernstig”. Roekeloosheid verwijt de rechter de verdachte niet. Wel heeft hij zich “zeer onverantwoordelijk” gedragen in het verkeer. De rechtbank neemt het C. ook kwalijk dat hij zich na de crash uit de voeten maakte.

Uit onderzoek is gebleken dat de auto ten minste 88 kilometer per uur heeft gereden, waar 50 is toegestaan. Op sommige stukken behaalde hij volgens de onderzoekers zelfs snelheden van 144 kilometer per uur.

De advocaat van de familie van het slachtoffer heeft laten weten dat de nabestaanden zeer teleurgesteld zijn over de opgelegde straf.

ONGEVAL
C. veroorzaakte het dodelijke ongeluk begin dit jaar op de Utrechtsestraatweg in Nieuwegein. Door zijn rijgedrag werd zijn vriend Ilias uit de auto geslingerd. Hij had geen rijbewijs. Dat was na diverse overtredingen in beslag genomen. Na het ongeluk ging C. tussen het toegestroomde publiek staan. Hij nam de benen en vloog naar Marokko.

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren