CDA’er De Wild neemt afscheid van de gemeenteraad

Fractievoorzitter Roelof-Jan de Wild (CDA) zal zijn werkzaamheden voor de Nieuwegeinse gemeenteraad gaan afronden. In juni treedt De Wild in het huwelijk met het Bunnikse CDA-raadslid Laura Geerlings en zij zullen zich in de nabije toekomst buiten Nieuwegein gaan vestigen. Inherent aan dit voornemen is het afronden van het lidmaatschap van de Nieuwegeinse gemeenteraad.

In 2002 raakte De Wild betrokken bij de Nieuwegeinse politiek en werd in 2008 actief in de gemeenteraad. Hij vond hierin naar eigen zeggen een goede manier om betrokken te zijn in de stad waar hij van kindsaf diepgeworteld is: “Ik ben zeer verknocht aan Nieuwegein. Het is heel bijzonder om jarenlang het vertrouwen te krijgen om in samenwerking met tal van inwoners en organisaties die stad in alle opzichten te laten groeien en bloeien.” Zijn inzet bleef daarbij niet onopgemerkt en hij werd in 2014 verkozen tot de Nieuwegeinse “Politicus van het Jaar”, een titel waar hij in 2016 wederom voor werd genomineerd.

Speciale aandacht heeft De Wild gehad voor jongeren. Op zijn initiatief werd het jongerenlintje ingevoerd waarmee jonge vrijwilligers gewaardeerd worden en een naamtegel krijgen op ‘the walk of fame’ aan De Doorslag. Uitgesproken tegenstander was hij van drugsgebruik en bepleite succesvol de sluiting van de coffeeshop in Fokkesteeg. Het bezuinigen op afvalbakken in de stad was zijn fractie een doorn in het oog en De Wild wist met het op een ludieke wijze aanbieden van een nieuwe afvalbak de gemeenteraad te overtuigen deze afvalbakken weer snel terug te plaatsen in de stad.

Het CDA bestuur laat in reactie op het aangekondigde vertrek weten het jammer te vinden dat De Wild de gemeente gaat verlaten maar wenst hem en zijn aanstaande echtgenote het levensgeluk zeer toe. “Wij zijn Roelof zeer dankbaar voor zijn tomeloze en intelligente inzet voor onze gemeente en het CDA. We zullen hem missen”, aldus CDA-bestuurslid Willem Wijntjes.

In de raadsvergadering van september is het afscheid van De Wild voorzien. CDA-raadslid Gerben Horst is door de fractie unaniem verkozen tot de nieuwe fractievoorzitter en zal De Wild opvolgen na zijn afscheid. Mart Hack zal als raadslid toetreden tot de CDA-fractie.

One thought on “CDA’er De Wild neemt afscheid van de gemeenteraad

  1. Jos

    Roelof-Jan, ondanks dat het leiderschap bij Gerben in goede handen is vind ik het een gevoelig verlies voor NIEUWEGEIN. Ik zal je missen!! Gr. Jos v R.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren