Katern

CDA wil snelle aanpak leegstand City Plaza

Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College over de aangekondigde sluiting van boekhandel Manschot. Deze sluiting lijkt niet op zichzelf te staan, want er bereiken de fractie meer geluiden van ondernemers op City Plaza die het moeilijk hebben. Vooral het gebrek aan voldoende klanten in het nieuwe deel van City Plaza wordt als probleem genoemd.

Het bericht over de sluiting van boekhandel Manschot kwam niet onverwacht maar onderstreept dat het inderdaad heel moeilijk gaat met diverse ondernemers op het nieuwe deel van City Plaza. “Al eerder hoorden we van ondernemers dat ze onvoldoende klanten krijgen om een fatsoenlijke omzet te draaien. De loop zit er gewoon onvoldoende in op het nieuwe deel van City Plaza, met name rond het Stadsplein. Aan de tomeloze inzet van de ondernemers daar ligt het doorgaans niet”, aldus CDA-raadslid Gerben Horst. Het CDA heeft daarom eerder gepleit voor marktactiviteiten en andere evenementen op het Stadsplein die moeten zorgen voor meer klantenstroom naar dit deel van City Plaza.

Met het sluiten van Manschot komt opnieuw in dit deel van de binnenstad een winkelpand leeg te staan. Al die leegstand draagt niet bij aan een bruisende en levendige binnenstad. Andere ondernemers hebben daar vervolgens ook weer last van. Horst: “Het CDA vindt dat de gemeente met verhuurders als Corio het gesprek moet aangaan over bijvoorbeeld huurgewenning en huurgarantie voor kleine detaillisten, zoals Manschot. Kleine detailhandel is een verrijking voor onze binnenstad!” Het CDA wil daarom een actief leegstandsbeleid met speciale aandacht voor lokale winkel- en horecaondernemers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren