CDA wil sluitingstijdenbeleid in horeca

De CDA-fractie heeft naar aanleiding van uitgebreide contacten met bewoners aan de Waardijnburg (winkelcentrum De Batau) de overlast aan de Waardijnburg onder de aandacht van het college gebracht.

Al vele jaren ervaren de bewoners ’s nachts overlast van bezoekers van steakhouse De Nijl aan de Waardijnburg 10a. Met de Vereniging van Eigenaren en op individuele basis hebben de bewoners op verschillende manieren naar oplossingen gezocht. Dit heeft op geen enkele manier tot resultaten geleid. Hun bezwaren gaan met name over het lawaai dat tot diep in de nacht (tot soms 03.00 uur of zelfs later) wordt veroorzaakt door de bezoekers van het restaurantgedeelte. Zij ervaren overlast van luid pratende mensen, af- en aanrijdende auto’s en toeterende auto’s, piepende banden, harde muziek vanuit de auto’s en draaiende motors etc. Ook is het ons bekend dat dit soort overlast ook op andere plaatsen speelt of speelde zoals aan de Hildo Kropstraat.

Het CDA wil graag van het college weten of zij bereid is om op korte termijn te onderzoeken in hoeverre er rond de Waardijnburg sprake is van het niet naleven van de voorschriften behorende bij de exploitatievergunning van dit horecabedrijf aldaar. Daarnaast wil het CDA dat het college werk maakt van sluitingstijdenbeleid voor de horecabedrijven. Momenteel zijn daar geen of onvoldoende regels voor en die zijn, wat het CDA betreft, wel nodig voor het terugdringen van de ervaren overlast, zoals aan de Waardijnburg en andere gebieden in Nieuwegein met horeca.

Namens de CDA-fractie,

Renée Blom

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk