CDA wil onderzoek betaald parkeren Doorslag

Het CDA heeft om een nader onderzoek naar de parkeersituatie in relatie tot betaald parkeren in de parkeerzone D2 in de wijk Doorslag gevraagd. Vrijwel de volledige gemeenteraad steunde dit voorstel.

Het Wijkplatform Doorslag had tijdens de commissievergadering gepleit tegen de samenvoeging van parkeerzones D2 en D1 in Doorslag. Verschillende insprekers maakten tijdens de commissievergadering duidelijk dat er geen grote problemen met parkeerdruk zijn in zone D2. Een amendement van diverse partijen om deze samenvoeging uit het voorstel van het college te halen werd ook door het CDA gesteund.

Het CDA verwacht dat het in gebruik nemen van de parkeergarage St. Antoniusziekenhuis mogelijk gevolgen heeft gehad voor de parkeerdruk in parkeerzone D2. “Betaald parkeren heeft als doel om parkeeroverlast te voorkomen. Met de opening van de parkeergarage bij het ziekenhuis is de situatie in Doorslag veranderd. Het CDA vindt daarom een nader onderzoek naar het functioneren van betaald parkeren en parkeeroverlast in zone D2 nodig”, aldus CDA-raadslid Horst.

De CDA/GroenLinks-motie vraagt om in de eerste helft 2015 in nauw overleg met het Wijkplatform Doorslag dit onderzoek te doen. Ook de inwoners van de twee delen van parkeerzone D2 en het gebied daar net omheen moeten hierbij worden betrokken. Horst: “Met de uitkomst van dit onderzoek verwachten we beter inzicht te hebben in de parkeersituatie in Doorslag. Dan kan de gemeenteraad besluiten of en waar er betaald parkeren in Doorslag blijft.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren