CDA wil Kindertelefoon in Nieuwegein behouden

Het CDA maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van de kindertelefoon. De Kindertelefoon vreest in financiële problemen te komen nu het met 388 gemeenten moet onderhandelen over de betaling voor haar diensten. In het verleden betaalde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de organisatie namens alle gemeenten in één keer.

Voor het CDA Nieuwegein staat voorop dat er voor kinderen die anoniem hun verhaal kwijt willen altijd een luisterend oor moet zijn. “Daarom hebben we aan het college gevraagd of het college voor 1 juni een overeenkomst gaat sluiten met de Kindertelefoon”, aldus raadslid Renée Blom.

Ook in de Tweede Kamer en in andere gemeenten heeft het CDA aandacht gevraagd voor het voortbestaan van de Kindertelefoon. Blom: “De kindertelefoon is ongelooflijk belangrijk omdat het een luisterend oor biedt aan kinderen die nergens anders terecht kunnen met hun problemen. Ik verwacht dan ook dat het college snel helderheid geeft over hoe zij ervoor gaat zorgen dat de Kindertelefoon haar goede werk in Nieuwegein kan voortzetten.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren