CDA wil einde chaos op fietspad langs de Doorslag

Het recent geopende dubbele fietspad langs de Doorslag levert te veel gevaarlijke situaties op. Het fietspad is een vooruitgang op de oude situatie maar een groot nadeel van het pad is, zeker ter hoogte van het stadshuis, dat het overloopt in het voetgangersgedeelte langs de Doorslag.

Hierdoor gaan zowel fietsers als brommers, zeker als het heel druk is, het voetgangersgedeelte gebruiken. Daardoor is het er niet veiliger op geworden. Om die reden heeft het CDA een brief gestuurd naar het College om verbetering aan te laten brengen. Met name om in de spitsuren de chaos terug te brengen en ongelukken te voorkomen, die helaas al wel hebben plaatsgevonden.

Chaos is het volgens het CDA vooral op de kruising bij de Doorslagbrug. In het ontwerp is te weinig ruimte voor het opstellen van de fiets en verkeerde voorrangregels op de Noordstedeweg. De auto heeft daar voorrang in plaats van de fietsers. Om de kruisingen voor de voetgangers en fietsers snel te verbeteren moeten er volgens het CDA stoplichten komen voor de auto’s, die zich overigens ook letterlijk als snelverkeer gedragen.

Ook het fietspad ter hoogte van de fietsenstalling van het Anthonius Ziekenhuis gaat vanzelf problemen opleveren. Fietsverkeer dat afslaat blijft deels op het fietspad staan en vormt dus een gevaar voor het langzame verkeer op het fietspad en fietsers die op het fietspad willen komen hebben wel een heel korte oprijstrook. Naar de mening van het CDA moet het ontwerp worden aangepast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren