CDA wil burgervoogdij in Nieuwegein

Het CDA heeft tijdens de bespreking van de programmabegroting Nieuwegein 2020-2023 voorgesteld om burgervoogdij mogelijk te maken. Dit voorstel is door een grote meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.

Kinderen groeien het best op in de eigen omgeving. Helaas kunnen kinderen om een of andere reden soms niet bij hun eigen ouders opgroeien. In een aantal gevallen zet de kinderrechter de ouders dan uit hun ouderlijke macht. De voogdij gaat daarbij over naar een voogdijinstelling. Het CDA ziet het liefst dat deze voogd uit de eigen omgeving van het kind komt. “Zo kan het kind in de eigen vertrouwde omgeving opgroeien. Ook scheelt het veel papierwerk en rompslomp bij het regelen van officiële zaken, zoals het aanvragen van een paspoort”, aldus CDA-raadslid Rija van der Sluiszen – de Jong.

Het CDA roept het college daarom op om samen met de jeugdzorg en andere betrokkenen te onderzoeken of en hoe in Nieuwegein burgervoogdij kan worden ingezet. Wethouder Kuiper gaf in het debat over dit voorstel aan dat dat onderzoek snel kan worden afgerond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren