CDA wil blowverbod nu het toch mag

Na nieuwe uitspraken van het gerechtshof wordt het voor gemeenten toch mogelijk plekken aan te wijzen waar het gebruik van softdrugs verboden is. Het CDA in Nieuwegein ziet graag dat de burgemeester dit ook voor Nieuwegein mogelijk maakt en heeft een brief gestuurd.

Eerder heeft de gemeenteraad de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) al aangepast om het college de bevoegdheid te geven om plekken in de stad aan te wijzen waar het gebruik van softdrugs verboden kon worden als dit overlast gaf voor bewoners. Omdat dit van de rechtbank niet mocht werd deze regel weer uit de APV gehaald.

Het CDA wil die regel er nu weer in hebben: “Nieuwegein kent helaas steeds meer plekken met openlijk drugsgebruik en blowen. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Inwoners vinden dat storend. Nu het verbod wel mag moet dat weer ingevoerd én gehandhaafd worden”, alsdus CDA’er Roelof de Wild

Eerder heeft het CDA via een BIBOB-screening de coffeeshop in de woonwijk Fokkesteeg al kunnen sluiten wat de leefbaarheid sterk heeft verbeterd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren