CDA wil actieplan voor ondernemersklimaat

De detailhandel is een sector in beweging. Structurele veranderingen in het consumentengedrag, de snelle opkomst van online winkelen, steeds meer winkelformules vallen om en op meerdere winkelcentra is leegstand te zien. Ook Nieuwegeinse horeca-ondernemers beginnen de noodklok te luiden en merken dat het moeilijker wordt.

Op diverse momenten heeft het CDA haar zorgen bij het College neergelegd over het Nieuwegeinse ondernemersklimaat. Recent nog middels een brief over de leegstand in relatie tot de sluiting van Boekhandel Manschot. In een nieuwe brief stelt het CDA dat zij van de wethouder Economische Zaken een concreet actieplan wil. “Onvoldoende zichtbaar is welke inspanningen van het college leiden tot welke verbeteringen voor het ondernemersklimaat. De ernst van de problematiek neemt echter met de dag toe. Wij roepen dan ook op tot een ondernemender economisch beleid en een gericht actieplan”, stelt CDA-fractievoorzitter Roelof de Wild.

Onlangs heeft minister Kamp een Retailagenda gelanceerd met plannen voor het verbeteren van het ondernemersklimaat. Marktpartijen en overheden slaan de handen ineen om samen de detailhandel te versterken. Het CDA wil weten of Nieuwegein ook mee doet aan dit initiatief. CDA-Raadslid Horst: “Het CDA is van mening dat voor de leefbaarheid en bedrijvigheid van een stad een vitale binnenstad en aantrekkelijke wijkwinkelcentra onmisbaar zijn. Wij roepen de gemeente op om óók gebruik te maken van de aangeboden samenwerking en mogelijke verbeteringen voor de ondernemers via de Retailagenda.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk