CDA-wens na lange ‘strijd’ realiteit

CDA-Fractievoorzitter Roelof de Wild en Raadslid Renée Blom waren dinsdag 3 juni getuigen van een voor het CDA wel heel heuglijk feit. In het jaar dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie haar 200-jarig bestaan viert, opende de directeur van de Tour de France de heer Prudhomme onder grote belangstelling dinsdagmiddag 30 juni de Nieuwe Heemsteedse brug. Hiermee is een project, waar vele CDA-ers zoals Willem Wijnjes, Hennie van Randwijk, Carla Breuer, Helen Adriani en Renée Blom, zich jarenlang hard voor hebben gemaakt, nu realiteit.

De Tourdirecteur gaf het startsein aan fietsers uit Houten en Nieuwegein onder luid getoeter van een scheepshoorn van een rijkswaterstaatschip. Een groep fietsers met veel kinderen, maar ook een 92 jarige, fietste van de Nieuwegeinse kant naar Houten. Vanaf 8 juli is de fietsbrug voor iedereen toegankelijk.

Na 35 jaar zijn beide oevers van het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Houten en Nieuwegein weer verbonden. De brug ligt op een belangrijke regionale snelfietsroute en is een verbindende schakel in de monumentale lijn (van 85 kilometer) van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die genomineerd is voor de UNESCO Werelderfgoedlijst in 2019, hersteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren