CDA vraagt om aanpak zwaar vuurwerk

In Nieuwegein is tijdens de afgelopen jaarwisseling de schade door vandalisme fors is gedaald. Daar is de CDA-fractie blij mee, maar tegelijkertijd maken veel mensen zich zorgen over het steeds zwaarder wordende legale vuurwerk en de lange periode waarin vuurwerk wordt afgestoken.

Renée Blom van het CDA Nieuwegein: “Ook bij ons in Batau Noord rinkelden af en toe de ramen als er weer een vuurwerkbom afging. Onze fractie wil weten wat het college gaat doen om het vroegtijdig afsteken van vuurwerk en het afsteken van veel te zwaar vuurwerk en de verkoop van dit zware vuurwerk tegen te gaan.” Klik hier om naar de weblog te gaan van het CDA Nieuwegein op De Digitale Stad Nieuwegein.

Onze redactie besteedde vorig jaar veel aandacht aan de hangjongeren die overlast veroorzaken in de Nieuwegeinse wijk Doorslag. Voor de gemeente reden om een samenscholingsverbod in te stellen. Toch krijgen bewoners van een huis aan de Ringfazant op oudejaarsavond de schrik van hun leven. In hun tuin ontploft een vuurwerkbom. Waarschijnlijk het werk van jongeren uit de buurt. Tussen de bewoners van de Ringfazant en de jongeren was al wat spanning, dus ze zaten die avond al wat nerveus in hun huis. Al vrij vroeg in de avond schrikken ze op van een enorme knal en vliegen de glasscherven door de huiskamer.

De schade is aanzienlijk. De hele achterruit is aan diggelen, glasscherven vlogen door de kamer. Ook de keukendeur is vernield. En buiten was er flinke schade aan tuinmeubels.

De politie wil weten wie de vuurwerkbom in de tuin aan de Ringfazant heeft gegooid. Het gebeurde rond kwart voor zeven ‘s avonds. Misschien hebben buurtbewoners iets gezien dat er mee te maken kan hebben. Misschien heeft u iets gezien of heeft u een sterk vermoeden wie dit gedaan heeft? Bel dan de tiplijn: 0800-6070. We kunnen ons voorstellen dat er wat angst in de buurt is, na alles wat er is gebeurt. Bel dan in ieder geval Meld Misdaad Anoniem, ook de informatie die daar binnenkomt is erg belangrijk voor het onderzoek: 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk