CDA vraagt college toezeggingen verkeersveiligheid Meandercomplex na te komen

Binnenkort betrekken de eerste bewoners het Meandercomplex aan de Martinbaan in Nieuwegein. Het college deed eerder toezeggingen over het aanpakken van de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers bij de oversteekplaats met de Plettenburgerbaan. Het CDA maakt zich zorgen dat die toezeggingen van het college nog lijken ingevuld en wil dat ze alsnog worden nagekomen.

‘Het CDA heeft hierover in 2018 samen met een aantal andere partijen in de gemeenteraad een motie ingediend, waarbij er op aangedrongen wordt voor deze kruising een ongelijkvloerse oplossing te kiezen. In 2019 heeft het college aangegeven dat de beoogde tunnel opgenomen is op de projectenlijst van de provincie. Ondertussen zou worden gestart met mogelijke aanpassingen aan de huidige oversteekplaats’, aldus CDA-raadslid Mart Hack.

Het CDA heeft ziet nog geen aanpassingen aan de oversteekplaats op de drukke Plettenburgerbaan, terwijl de eerste bewoners in het Meandercomplex komen wonen. Hack heeft hierover schriftelijke vragen aan het college gesteld. Hij wil van het college weten op welke termijn er concrete maatregelen worden genomen voor de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers op de drukke kruising. En of er al zicht is op het realiseren van een tunneltje onder de Plettenburgerbaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!