CDA: ‘Verkeerschaos in Vreeswijk’

Recent is de Emmabrug met onmiddellijke ingang afgesloten voor autoverkeer. Volgens het CDA in Nieuwegein leidt dit tot een onmogelijke verkeerssituatie in en rondom Vreeswijk. Een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden is dat tegelijkertijd de Oranjebrug niet beschikbaar is in verband met herstelwerkzaamheden.

Het CDA maakt zich zorgen over de situatie die ontstaan is. Bovendien lijkt er sprake van een wirwar aan (tijdelijke) verkeersborden, die de situatie niet duidelijker maken of elkaar zelfs tegenspreken. Hierdoor komen bijvoorbeeld auto’s elkaar regelmatig tegen in éénrichtingsverkeer straten. Ook de omleidingsroute via het Frederiksoord is niet erg duidelijk aangegeven.

CDA-raadslid Mart Hack heeft over deze situatie in de raadsvergadering van donderdag 11 juli jongstleden vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders gesteld. Ook overhandigde hij een foto, waarop de chaos aan borden te zien is.

Zo heeft het CDA gevraagd wat het college van Burgemeester en Wethouders eraan zal doen om de verkeerschaos in Vreeswijk de komende tijd voor bewoners en ondernemers en winkeliers te beperken. Daarnaast heeft het CDA bedenkingen bij de bereikbaarheid van Vreeswijk voor brandweer, politie en ambulances.

Er treden ook onverwachte parkeerproblemen op voor bewoners b.v. van de Molenstraat, terwijl alternatieven ter plaatse niet voor handen lijken. Daarnaast lijkt het erop dat winkeliers ook de dupe worden van deze situatie, omdat winkels moeilijker bereikbaar zijn.

Mart Hack: “Wij dringen bij het college van Burgemeester en Wethouders erop aan dat de inwoners en winkeliers van Vreeswijk op korte termijn duidelijkheid krijgen over de ontstane situatie na het afsluiten van de Emmabrug en daarmee de bereikbaarheid van Vreeswijk”.

Wethouder Ellie Eggengoor gaf onder andere als antwoord op de CDA vragen aan dat gisteren een wijkbericht naar de inwoners van Vreeswijk is verzonden en dat social media en de Molenkruier hiervoor wordt ingezet. (Missen we niet een ander belangrijk nieuwsplatform?) Daarnaast zullen tot het eind van het schooljaar (3e week juli a.s.) verkeersregelaars bij de scholen worden ingezet.

Wethouder Eggengoor verzekerde de gemeenteraad dat er voor bereikbaarheid van brandweer, politie en ambulances niets veranderd is en dat bovendien de Oranjebrug voor hulpdiensten per direct opengesteld is. Tot slot gaf zij aan dat er voortdurend met winkeliers over de situatie en de gevolgen daarvan afgestemd wordt. De parkeerproblemen in de Molenstraat zijn nu niet op te lossen.

Helaas kan nu nog niet worden aangegeven wanneer de Emmabrug weer opengesteld wordt voor autoverkeer en deze overlast daarmee weer verdwijnt voor de Vreeswijkers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren