Katern

CDA: ‘Peil behoefte gemarkeerde hardlooproutes’

Tijdens de raadsvergadering op donderdag heeft het CDA met een motie het College van B&W gevraagd om de behoefte onder inwoners voor gemarkeerde hardlooproutes te peilen. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad steunde dit voorstel. Wethouder Van Engelen van sportbeleid was enthousiast om met het idee aan de slag te gaan.

Hardlopen en wandelen zijn laagdrempelige sporten. Ook mensen met een smalle beurs kunnen hardlopen. Daardoor is hardlopen steeds populairder geworden onder alle lagen van de bevolking. “Het probleem is alleen dat hardlopers en wandelaars vaak gebruik maken van paden, die hier niet voor zijn bestemd, zoals fietspaden. Dat levert regelmatig verkeersonveilige situaties op”, zegt CDA-raadslid Rija van der Sluiszen. Ook denkt ze dat goed aangegeven routes het samen hardlopen stimuleert.

Het CDA vraagt het college daarom om bij inwoners de behoefte aan duidelijk gemarkeerde en veilige hardlooproutes te onderzoeken. Mocht hier inderdaad behoefte aan zijn in bepaalde wijken, dan vraagt het CDA om te kijken hoe de gemeente dit kan realiseren. Daarbij is het goed om ook gebruik te maken van de kennis van de lokale atletiekvereniging Atverni en andere deskundigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren