CDA Nieuwegein wil meer weten over nieuwe markt

Het CDA in Nieuwegein wil van het college van B&W weten hoe het ervoor staat met de voorgenomen verhuizing van de weekmarkt.naar het Stadsplein. Raadslid Gerben Horst zegt dat het sinds februari stil is over de kwestie. Marktkooplieden hebben het college gevraagd om de mogelijkheden van verplaatsing van de donderdag- en zaterdagmarkt te onderzoeken. Het gaat om de markt in Vreeswijk, deze zou naar het winkelcentrum Hoog Zandveld moeten en de markt in de binnenstad van Nieuwegein naar het gebied rondom het Stadshuis.

Destijds had het college laten weten dat er een proefopstelling gemaakt zou worden op de beoogde nieuwe plaats van de markt. Ook zou onderzocht worden wat de markt betekent voor theater De Kom, dat vaak materiaal voor voorstellingen aan- en afvoert op de plek. Bij het onderzoek zijn marktkooplieden, winkeliers, horecaondernemers en bewoners betrokken. Alle relevante onderwerpen in relatie tot een locatie voor de markt worden in de analyse meegenomen.

Over beide zaken hult het college zich in stilzwijgen, zegt Horst. “We kregen in februari de indruk dat de verplaatsing binnen afzienbare tijd zou gaan gebeuren, dus we zeggen nu: vooruit met de geit,”

Het CDA heeft deze week schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. Ook de Verenigde Senioren Partij is een grote voorstander om de weekmarkt in de binnenstad te verplaatsen richting De KOM. Het liefst zo snel mogelijk.

LEVENDIGER
Verplaatsing van de markt van P-West naar het nieuwe Stadsplein moet de omgeving daar levendiger maken. In het centrum van Nieuwegein staan veel winkels leeg.

Begin juli 2016 hielden wij een interview met de voorzitter van de Stichting Weekmarkten Nieuwegein over de verplaatsing. Deze ziet u hierboven. Klik hier voor ons interview met raadslid Gerben Horst.

De voorzitter van de Stichting Weekmarkten Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk