CDA Nieuwegein: ‘Grote zorgen omwonenden Groenling niet weggenomen’

De publieke tribune in de Raadszaal van Nieuwegein zat afgelopen donderdag 21 september vol met mensen vanuit de sport, het onderwijs en veel omwonenden van de Groenling. Hun grootste zorgen ten aanzien van de nieuwbouw van scholen inclusief een nieuwe sportaccommodatie in de wijken Vreeswijk en Doorslag zijn in Vreeswijk dat de kinderen gedurende zeker 3 jaar moeten gaan sporten in De Sluis, omdat in december dit jaar hun huidige sportaccommodatie De Pinguïn gesloopt gaat worden. Daarbij gaat het niet zo zeer om de afstand die de kinderen moeten gaan lopen, maar de veiligheid onderweg en de obstakels, zoals de brug die regelmatig open staat bij de Koninginnensluis. Hierdoor zal de wandeling veel langer duren dan wenselijk. De lessen worden korter en de school gaat dan terug van 2 keer per week gymles, naar één keer per week. En dit terwijl we er onze mond vol van hebben dat we met z’n allen veel meer moeten gaan bewegen.

De omwonenden van de Groenling maken zich grote zorgen over de te verwachten verkeersintensiteit en daarmee de veiligheid van hun kinderen. En over de geluidsoverlast als er een sportzaal komt met horeca, een tribune en gebruik ’s avonds en in de weekenden. Het CDA onderschrijft al deze zorgen en CDA-raadslid Renée Blom heeft zich tijdens de raadsvergadering ingespannen om een besluit betreffende de sportaccommodaties uit te stellen tot er onderzoek is gedaan naar mogelijke oplossingen, zoals het realiseren van een sportzaal in Vreeswijk en een kleinere gymnastiekzaal+ aan de Groenling in plaats van andersom.

Renée Blom: “Ook hebben we samen met andere partijen geprobeerd de Pinguïn langer op te houden. Helaas heeft een meerderheid van de Raad, ondanks grote zorgen over de leefbaarheid aan de Groenling en de veiligheid van kinderen en de kwaliteit van hun gymlessen, anders besloten.” Het college heeft toegezegd alle betrokkenen intensief bij de verder stappen te blijven betrekken. Blom: “Als CDA zullen wij de komende maanden nauwlettend in de gaten houden hoe er omgegaan wordt met de zorgen van de betrokken. Zij kunnen op ons rekenen!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren