CDA: niet de overheid of de markt maar de samenleving!

De titel van het verkiezingsprogramma van het CDA-Nieuwegein draagt de titel Samen Sterker Staan. Deze titel is tegelijk ook de opdracht die het CDA voor ogen heeft: de samenleving sterker maken.

Zeven standpunten
Recent ondertekende lijsttrekker Roelof-Jan de Wild samen met CDA-leider Sybrand van Haersma Buma zeven standpunten voor een sterke samenleving. Dat mag gezien worden als de samenvatting van het verkiezingsprogramma. In het uitgebreide verkiezingsprogramma geeft het CDA meer uitvoerig zijn visie op de Nieuwegeinse samenleving en de toekomst van onze mooie gemeente. Elk hoofdstuk wordt na een meer beschouwende tekst afgesloten met een reeks ambities en keuzes van het CDA in Nieuwegein voor de komende jaren.

Samenleving sterker maken
Roelof-Jan de Wild zegt over het programma: „Hiermee vragen we het vertrouwen en de steun van de kiezers in Nieuwegein voor onze ambities en keuzes. De ondertitel van ons verkiezingsprogramma maakt duidelijk dat voor het CDA de samenleving centraal staat in plaats van de overheid of de markt. Die samenleving willen we sterker maken, zeker nu. Het gaat ons om de inwoners van Nieuwegein.”De komende jaren komen er veel nieuwe taken naar de gemeente die vooral te maken hebben met het sociaal beleid. Maar daarvoor krijgt de gemeente flink minder geld dan er nu aan wordt uitgegeven. Er moeten dus scherpe keuzes worden gemaakt. En er zal een groter beroep op de eigen inzet van inwoners worden gevraagd. En dat in een tijd van aanhoudende economische crisis. “Juist nu de onzekerheden door alle Haagse bezuinigingen groeien en de economie nog niet op orde is, heeft Nieuwegein een sterke samenleving nodig. Wij komen daar voor op”, aldus De Wild.

CDA-Kandidaten
Naast het programma wordt ook de kandidatenlijst bekend gemaakt. Na lijsttrekker De Wild staat Renée Blom op plek 2. De eerste nieuwe kandidaat is Gerben Horst op plek 3. De top vijf wordt verder compleet gemaakt met Mart Hack op plek 4 en Evert Temminck op plek 5. Op de plekken 6 tot en met 10 staan achtereenvolgens Jacques Hauptmeijer, Dirk-Jan Timmer, Hans de Munnik, Bert Baars, Erik Keegstra. In zijn rol als lijstduwer geeft de huidige nestor van de gemeenteraad Willem Wijntjes zijn volledige steun aan de nieuwe CDA-fractie voor de komende jaren.

Het volledige verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vindt u op www.cda.nl/nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren