CDA: maak Binnenstad levendig met nieuwe weekmarkt

Het CDA hamert al sinds de opening van het nieuwe stadscentrum op het verbeteren van de levendigheid van het Stadscentrum. “Voor het CDA moeten er nu echt stappen gezet worden om de ‘ongeorganiseerde windtunnel’ aan te pakken, zoals de omgeving rond het Stadshuis in de volksmond wordt genoemd”, aldus CDA’er Willem Wijntjes.

Voor het CDA blijft de komst van een warenmarkt een goede stap. In november 2013 heeft het CDA daar dan ook een voorstel voor ingediend en doet nu zelf ook een suggestie van de hand richting het College.

Van de winkeliers van het Muntplein hebben wij begrepen dat zij af willen van de weekmarkt op het Muntplein vanwege het ruimtebeslag, het gebrek aan parkeerplaatsen en de onvoldoende samenwerking. Hier ligt dus een uitgelezen kans om die weekmarkt van het Muntplein naar het Stadsplein te verplaatsen. Deze markt is kleiner dan de zaterdagmarkt dus bij uitstek geschikt om deze functie door de week te vervullen.

Het CDA wil weten of het College hier voor open staat en hier ook werk van wil maken zodat zichtbare stappen worden gezet om het stadscentrum ook levendig te maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren