CDA-leider Buma steunt zeven Nieuwegeinse standpunten

Met het ondertekenen van zeven standpunten voor een sterke samenleving gaven CDA-leider Sybrand van Haersma Buma en de Nieuwegeinse CDA-lijsttrekker Roelof-Jan de Wild het startsein van de verkiezingscampagne in Nieuwegein.

Het CDA in Nieuwegein legt de inwoners zeven standpunten voor waarmee ze de samenleving sterker willen maken. De standpunten zijn voor de partij ook de criteria waar het nieuwe gemeentebeleid aan moet voldoen. “Juist nu de onzekerheden door alle Haagse bezuinigingen groeien en de economie nog niet op orde is, heeft Nieuwegein een sterke samenleving nodig. “Wij komen daar voor op”, aldus lijsttrekker Roelof-Jan de Wild.

Eén van de standpunten om dat te bereiken is dat het CDA wil dat de lasten voor de inwoners laag blijven. De Wild: “Gezinnen en middeninkomens zijn géén melkkoe. We moeten ze juist de ruimte geven en een prettige en veilige woonomgeving bieden.” Het CDA wil ook dat inwoners meer invloed krijgen op de lokale politiek: “Als de samenleving meer verantwoordelijkheden krijgt moet de gemeente ze ook nadrukkelijker betrekken bij keuzes. Niet als plannen er al liggen, maar juist als die nog gemaakt moeten worden.”

De steun die CDA-leider Buma heeft gegeven aan de Nieuwegeinse standpunten ziet het Nieuwegeinse CDA als een onderstreping van de keuzes voor de samenleving. “Het CDA in de Tweede Kamer en in de gemeenteraden hebben hetzelfde doel voor ogen: niet de overheid of de markt staat centraal, maar mensen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren