CDA kraakt kritische noten over begroting 2016

De stelligheid waarmee in de begroting van Nieuwegein wordt vastgehouden aan het reserveren van miljoenen voor stadsvernieuwing en betere buurten, kwam het College van Burgemeester en Wethouders op flinke kritiek te staan van de gemeenteraad.

Tijdens de jaarlijkse politieke beschouwingen op de begroting van het College wees onder andere CDA-fractievoorzitter Roelof de Wild wederom op het ontbreken van een deugdelijke uitwerking die gepaard hoort te gaan met het reserveren van ruim 3,5 miljoen voor stadsvernieuwing. “Verbeteringen aan buurten zijn prima. Het College vergeet alleen wel even goed uit te leggen wat ze gaat doen met ruim 3,5 miljoen. Voor geld waarvoor nog géén plannen zijn vastgesteld kennen we de Algemene Reserves”, aldus De Wild.

College valt door de mand
Om dit zo te regelen diende de voltallige oppositie een amendement in. Zij lieten dit symbolisch vergezeld gaan van het gewraakte geld in chocolademuntjes met daarbij de tekst ‘misschien is het voor het college een beetje pech, maar dit budget gaat via de ‘koninklijke weg’’. De ludieke actie toonde uiteindelijk aan waar de tegenstanders van dit collegeplan al bang voor zijn: “ze hebben het chocoladegeld nog niet gekregen of het College kan zich al niet bedwingen en zit er in de vergadering al flink van te snoepen. Als dat met die miljoenen ook zó gaat, is het College flink door de mand gevallen en weten we genoeg.”

Fietstunnel
De partij stond ook stil bij de 200-jarige geschiedenis van de Nieuw Hollandse Waterlinie, die ook in Nieuwegein nog altijd zichtbaar is via de Forten Vreeswijk en Jutphaas. De belangstelling voor de Nieuw Hollandse Waterlinie neemt zelfs toe nu de Linie dit jaar genomineerd is voor de UNESCO-werelderfgoedlijst. In oktober opende ook het Waterliniemuseum in Fort Vechten. Voor het CDA goede aanleiding om bij het College aan te dringen op het aanleggen van het nog altijd ontbrekende fietstunneltje aan de Malapertweg. Daarmee wordt het aantrekkelijker en veiliger voor fietsers om de regio in te trekken en Fort Jutphaas te bezoeken. De roep om dit tunneltje neemt sinds de opening van de fietsbrug bij de Plofsluis toe.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk