CDA-fractie op werkbezoek bij Leger des Heils

Zaterdagmiddag zijn Roelof de Wild, Renée Blom en Gerben Horst op werkbezoek geweest bij het Leger des Heils. Op hun uitnodiging waren ze te gast bij het Hostel Leidsche Maan in Utrecht. In dit opvanghuis worden mensen met een verslaving geholpen om weer rust en regelmaat in hun leven te krijgen. De verslaving wordt zoveel mogelijk beperkt en er wordt met dagbesteding en werk gezorgd voor een gestructureerd dagritme. Bewoners die al wat verder zijn hebben de kans om in een klein appartement meer voor zichzelf te zorgen, zoals zelfstandig koken.

De CDA-fractie heeft kennis gemaakt met Theo. Hij vertelde over de jaren dat hij in Utrecht op straat heeft geleefd. ‘Ik ben enorm blij dat ik nu hier kan wonen en mijn leven weer meer op orde heb’, vertelde hij. Theo is nog niet van zijn verslaving af maar het beheerst veel minder zijn leven. Regelmatig geeft hij excursies in Utrecht voor belangstellenden en scholieren waarin hij laat zien waar hij op straat heeft gewoond en hoe hij daar overleefde. Het steeds weer vertellen van zijn levensverhaal aan deze groepen heeft hem geholpen om zich meer te uiten en heeft hem meer zelfvertrouwen gegeven.

Ook heeft de CDA-fractie kennis gemaakt met de jeugdopvang die het Leger des Heils in Utrecht en elders in de regio organiseert. Twee meiden uit De Wissel waren te gast om iets te vertellen over hun situatie. Ze vertelden dat de hulp van het Leger des Heils hen helpt om weer een toekomst op te bouwen. Het goede contact tussen De Wissel en hun school helpt hen ook om ondanks hun problemen toch een diploma te halen. Daarmee kunnen ze naar een vervolgopleiding en staan ze straks sterker op de arbeidsmarkt.

De CDA-fractie waardeert het erg dat het Leger des Heils hen heeft uitgenodigd om op deze manier kennis te maken met het belangrijke werk dat ze doen. De fractieleden zullen vaker dit soort werkbezoeken gaan afleggen, zowel in Nieuwegein als ook elders in de regio bij voorzieningen die voor Nieuwegeiners van belang zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk