CDA deelt uitkomsten vrijwilligersenquete met MOvactor & SVN

Onder de noemer ‘Gelukkig vrijwilligerswerk!’ is in juni 2012 de jaarlijkse vrijwilligersmarkt georganiseerd. Het CDA is toen met de vrijwilligers in gesprek gegaan over wat hen in vrijwilligerswerk gelukkig maakt en hoe meer Nieuwegeiners vrijwillig actief kunnen worden. De vrijwilligers hebben ook een enquete ingevuld, die door het CDA is gemaakt.

MOvactor en Steunpunt Vrijwilligerswerk Nieuwegein (SVN) hebben belangstelling getoond voor de enquete omdat zij bezig zijn om de vrijwillige inzet van Nieuwegeiners te versterken. Op 14 september overhandigde het CDA dan ook graag de uitkomsten aan Joanna Thijs en Sylvia Rehorst. “Vrijwilligers geven aan het belangrijk te vinden dat de gemeente de meerwaarde van vrijwilligerswerk uitdraagt. Het is leuk dat MOvactor en SVN belangstelling tonen voor deze enquete en daarmee een beeld krijgen over hoe de vrijwilligers zelf kijken naar hun vrijwillige inzet”, aldus CDA-Raadslid Roelof de Wild, initiatiefnemer van de enquete.

Uit de enquete blijkt dat er een groeiende behoefte is aan een vaste plek voor samenwerking, bijeenkomsten en de uitwisseling van kennis, kunde en middelen tussen verenigingen. Het CDA herkent dat. Het openen van een maatschappelijk verzamelgebouw of vrijwilligershuis is dan winst. De Wild: “Zo’n verzamelgebouw kan samen met lokale partners uitgroeien tot een sociaal warenhuis waar vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties zich gunstig kunnen vestigen, kantoorfaciliteiten kunnen gebruiken en waar vrijwilligers laagdrempelig bij elkaar en in elkaars netwerken kunnen shoppen en daarmee hun verenigingen kunnen versterken.”

In het Collegeprogramma is opgenomen om onderzoek te doen naar het oprichten van een maatschappelijk verzamelgebouw om de vrijwillige en maatschappelijke dienstverlening te versterken. Het CDA heeft het college in een brief gevraagd naar de stand van zaken van dit onderzoek en hoe de gemeente dit verzamelgebouw of vrijwilligershuis voor Nieuwegein daadwerkelijk gaat realiseren. De gemeente heeft eveneens de uitkomsten van de enquete toegezonden gekregen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!