CDA-campagne van start met Kinderagenda

Het CDA in Nieuwegein heeft op maandag 20 augustus het startsein gegeven van de lokale campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. CDA’ers waren bij verschillende Nieuwegeinse scholen om de Kinderagenda uit te delen aan de ouders die hun kinderen op deze eerste schooldag komen ophalen.

De Kinderagenda is een document dat door raadslid Renée Blom is gemaakt, met daarin op overzichtelijke wijze alle CDA-punten die van belang zijn voor gezinnen met minderjarige kinderen. Zo pleit het CDA onder andere voor handhaving van de kinderbijslag en wil gezinnen ontlasten door flexibele werktijden en meer verlofmogelijkheden. Inmiddels hebben ook andere lokale afdelingen en kandidaat-Kamerleden op de landelijke CDA-lijst het document overgenomen, om het uit te kunnen reiken.

CDA’ers Roelof de Wild en Radj Ramcharan hebben de kinderagenda bij De Schouw aan de Dintherseschans in Fokkesteeg overhandigd. “Het CDA is met succes vasthoudend geweest op het sluiten van de coffeeshop in deze wijk. Zo hebben wij voor Fokkesteeg een kindvriendelijker en veiliger leef- en schoolomgeving kunnen realiseren.”, aldus Roelof de Wild.

Wethouder Helen van den Berg, Janine Lubberding en Hans Schenk zette zich ook in om de Kinderagenda bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Hier vindt u meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk