CDA blij met toepassen BIBOB-screening coffeeshop

Het CDA in Nieuwegein is blij dat de burgemeester gevolg geeft aan zijn toezeggingen, die hij deed in zijn beantwoording op schriftelijke vragen van het CDA over de toepassing van de BIBOB-screening voor de coffeeshop. CDA-Raadslid De Wild: “In mei 2011 heeft het CDA de burgemeester al bevraagd over deze BIBOB screening voor de coffeeshop en verzocht om toepassing daarvan.”

In zijn beantwoording gaf de burgemeester aan dat hij voornemens was dit ook te doen bij de eerst volgende aanvraag voor een nieuwe gedoogverklaring, medio oktober 2011. Door deze screening toe te passen worden bedrijven en personen gescreend op criminaliteit, onrechtmatig handelen en onduidelijke financiële constructies. De resultaten van die screening zijn nu voor de burgemeester aanleiding de procedure in te zetten van mogelijke intrekking van de gedoogvergunning en horecaexploitatievergunning.

Het CDA, tegenstander van een coffeeshop in Nieuwegein, volgt de ontwikkelingen nauwgezet en heeft de burgemeester verzocht om op korte termijn een bijeenkomst te plannen waarin hij de gemeenteraad informeert over de situatie en gevolgen van zijn besluitvorming, mede in relatie tot de door de raad vastgestelde aanpak voor de overlast aan de Rapenburgerschans.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk