CDA bezorgd om winkeluittocht Cityplaza

Het CDA maakt zich zorgen om de winkeluittocht op Cityplaza. ‘Daarom zal de partij in de raadsvergadering vragen naar aanleiding van de berichtgevingen in de media’ aldus Gerben Horst, fractievoorzitter van het CDA in Nieuwegein. ‘Vooral lokale winkeliers verwijten de verhuurder Wereldhave de huren te fors te verhogen en zich star op te stellen bij afspraken over de huur-termijn.’ Het CDA wil dat het college hierover het gesprek aangaat met Wereldhave en de winkeliers op Cityplaza.

Afgelopen woensdag stond in de media ‘Winkeluittocht Cityplaza is gevolg van hoge huren’. Daarin was te lezen dat een aantal winkels de deuren gaat sluiten of al heeft gesloten. Het gaat om de bloemenwinkels, banketbakker Tamminga en EkoPlaza. Het CDA vreest dat er meer winkels zullen volgen, vooral van lokale ondernemers. Voor het CDA alle reden om hierover in het vragenhalfuur van de raadsvergadering vragen aan het college te stellen.

Divers winkelaanbod
Het CDA maakt zich grote zorgen over de diversiteit van het winkelcentrum Cityplaza nu steeds meer lokale ondernemers hun deuren sluiten. Het is belangrijk dat er een divers en aantrekkelijk winkelaanbod op Cityplaza is. Daarmee onderscheidt Nieuwegein zich van andere winkelcentra in de regio. Recent stond in de media dat Cityplaza het binnen de regio opvallend goed doet. “Een divers winkelaanbod speelt daarin een flinke rol. Die diversiteit wordt voor een groot deel geleverd door lokale ondernemers”, aldus CDA-raadslid Rija van der Sluiszen. Het CDA vindt dat juist die rol van lokale ondernemers op Cityplaza door het college nadrukkelijk met Wereldhave moet worden besproken in relatie tot de huurhoogte en huurtermijnen.

Overlast komende jaren
Recent heeft het CDA gesproken met de winkeliers op het pleintje bij de tramhalte van Cityplaza en hun zorgen gehoord over de verwachte overlast de komende jaren. De nieuwe ontwikkeling in City West is een goede zaak, ook voor ondernemers. Van der Sluiszen: “Maar de jarenlange bouwwerkzaamheden aan het tramstation, busstation en de nieuwe woningen kunnen ook voor veel overlast voor de winkels aan de westkant van City Plaza gaan zorgen.” Het CDA vindt dat deze en andere zorgen frequent door het college met de winkeliers moeten worden besproken. Samen kan dan worden gekeken naar passende oplossingen.

4 thoughts on “CDA bezorgd om winkeluittocht Cityplaza

 1. danniela

  het aanbod is vooral in kledingwinkels…kledingwinkels…en oh ja kledingwinkels… en een heel groot aantal schoenenwinkels… Als City daar nu eens wat aan gaat doen komen de bezoekers ook weer eens wat vaker langs. en doe ook eens wat aan die belachelijk hoge parkeertarieven…meer variatie in de winkels dus..3 april gaat er weer een nieuwe winkel open…verrassend een kledingwinkel genaamd Shoeby… die zal ook weer veel klanten trekken. de winkels komen om de haverklap leeg te staan, worden weer voor 10.000den euro’s verbouwd… veel overlast voor alles en iedereen. Dank Wereldhave voor jullie prima beleid!

  oftewel…ga je diep en diep schamen! ook over de evenementen op City die dramatisch slecht zijn! zo zal het nooit een levend centrum gaan worden.

 2. Bart van Rooijen

  Helemaal eens met Danniela. Diversiteit is ver te zoeken!

 3. Anneke C

  Ja waar blijft nou eens n leuke hobby of crea winkel met bv workshops.??????

 4. Johannes

  Zijn het wel de genoemde hoge huren> ik krijg uit de gesprekken een andere indruk. Vooral de kleinere ondernemers kunnen niet voldoen aan de openingstijden eisen van Citiplaza management en de verhuurder. Is het 24/7 beleid en open op zon en feestdagen niet te ver doorgeschoten. Daar kunnen wij als consumenten natuurlijk ook wat aan doen: onze eisen minder hoog stellen?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren