Catella Real Estate AG koopt betaalbare en duurzame woningen in Nieuwegein

Catella Real Estate AG (CREAG) heeft met behulp van Catella Investment Management Benelux (CIMB) een betaalbaar en duurzaam woonblok in Nieuwegein gekocht. De bouw aan de Weverstede start in januari 2022 en de oplevering van het gebouw wordt verwacht in juli 2024.

Het gebouw van 14.873 m², gelegen aan de Weverstede 31-59 in de binnenstad van Nieuwegein bestaat uit twee woonblokken met 240 appartementen, 480 fietsplekken en 72 parkeerplaatsen in een ondergrondse parkeergarage (waarvan 12 beschikbaar voor autodelen). De appartementen variëren in grootte van 45 m² tot 90 m², waarvan het merendeel tussen de 50 en 65 m² is. Alle appartementen hebben een eigen buitenruimte (balkon of loggia) en er is zelfs een daktuin beschikbaar voor de bewoners. Het pand voldoet aan hoge duurzaamheidseisen, met een gemiddelde GPR-score van 8,0 in combinatie met een EPC van 0,38, wat overeenkomt met energielabel A+++. Het project zal tevens een BREEAM-certificaat behalen.

Jos Klinge, Senior Acquisition Manager CIMB zegt, “Deze transactie breidt onze betaalbare woningportefeuille in Nederland uit. Het toont onze toewijding om duurzame woningen aan te bieden in een tijd waarin de gemeente een woningtekort aanpakt. De verschillende appartementen zijn geschikt voor alleenstaanden, stellen en kleine gezinnen. De nieuwe bewoners profiteren van de centrale locatie in het stadscentrum en gemakkelijke toegang tot het aangrenzende Cityplaza-winkelcentrum met meer dan 150 winkels en restaurants.”

De Weverstede is goed aangesloten op de snelwegen A2 en A27 en het openbaar vervoer is binnen 200 meter bereikbaar, met een nieuw tram- en busstation gepland voor 2023. Het centrum van Utrecht en de universiteit zijn binnen 20 minuten bereikbaar met het openbaar vervoer, 15 minuten met de auto en 30 minuten met de fiets.

Het project ondersteunt de “omgevingsvisie 2040” van de gemeente, waarbij de gemeente 7.500 duurzame huizen wil ontwikkelen om de Nederlandse woningcrisis het hoofd te bieden. Dit ter ondersteuning van het nationale doel om voor 2030 900.000 huizen te bouwen.

Axel Bertram, Co-Portfolio Manager, CREAG, zegt: “We zijn verheugd om Project Weverstede toe te voegen aan de SSP-portfolio, de 2e acquisitie van het fonds sinds de oprichting in 2011. Het fonds breidt de allocatie naar woningen uit tot ca. 20%, in lijn met de strategie om de komende jaren te blijven investeren in de residentiële en logistieke sector. Met het behalen van BREEAM-certificering, de installatie van zonnepanelen op het dak en de hoge kwaliteit appartementen, past dit project bovendien goed in onze duurzaamheidsnormen”.

Sarasin Sustainable Properties – European Cities is een open-end vastgoedfonds van Catella Real Estate AG, München, in samenwerking met Bank J. Safra Sarasin in Zwitserland. Het fonds komt de behoeften van institutionele beleggers in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland tegemoet. Het fonds belegt minimaal 75% in commercieel vastgoed gericht op kantoren en winkels. Het aandeel woningen is maximaal 25%. Elk gebouw moet voldoen aan de duurzaamheidsnormen van de Bank J. Safra Sarasin.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk