Katern

Carnavalsgeruis is in Vreeswijk losgebarsten

Zoals gebruikelijk werd op de 11de van de 11de weer een nieuwe hoogheid gekozen die dit jaar voorgaat bij de Zandhappers in het carnavalsfeest. Leutbunker ‘Lokaal Derck’ aan de dorpstraat in het hartje van Vreeswijk was feestelijk aangekleed voor dit Prinsenbal.

Eerst werd om 22.10 uur op ludieke wijze afscheid van Prins Rion I. En ja de aanwezigen werden al een beetje zenuwachtig want wie o wie zal de nieuwe hoogheid zijn. Nadat er plotsklaps om een uur of 23.00 uur acht prinsessen binnen kwamen werd er druk gespeculeerd want hoe zou het nou zitten. Om 23.11 uur werd ineens van alles duidelijk de Zandhappers hebben voor het eerst sinds 38 jaar alleen een Prinses als hoogheid. Prinses Marian I geboren Molenkruier zal dit carnavalsseizoen de scepter zwaaien over Vreeswijk. Hierin zal zij geassisteerd worden door Adjudant Wiljan en natuurlijk niet te vergeten de Raad van Elf en hun dames.

Prinses Marian I is voor velen Vreeswijkers een bekend gezicht op het dorp, daar zij veelvuldig te vinden is in Sportzaak Com4Sports en jarenlang lid was van de toneelvereniging. De Zandhappers hebben veel vertrouwen in hun nieuwe Prinses. Tevens kan ook al gemeld worden dat de carnavalsfestiviteiten van de Zandhappers weer plaats zullen gaan vinden in hun vertrouwde Leukbunker de St. Jan.

Zeker kan er gezegd worden dat het het weekend van 21 en 22 februari 2004 weer een spectaculair carnavalsweekend gaat worden in de St. Jan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk