Campagne voor veiliger verkeer rond scholen

Een campagne ter verbetering van de verkeersveiligheid rond de basisscholen in Zuilenstein gaat op 16 september van start. De scholen werken daarbij samen met de verkeersouders en de gemeente. Er worden de komende weken verschillende veilige looproutes uitgezet in de wijk naar school. Deze worden gemarkeerd met speciale Nijntje-stoeptegels en voetstapjes. De start van een looproute wordt aangeduid met een driehoek van blauwe stoeptegels. Ook zijn de oversteekplaatsen herkenbaar door de kleur blauw. De blauwe kleur moet de attentiewaarde voor de automobilisten verhogen.

Door het aanbieden van veilige loop- en fietsroutes en aanpak van verkeersknelpunten moet het lopen en fietsen naar school gestimuleerd worden. Daarmee kan het autoverkeer rond de scholen teruggedrongen worden. De actie sluit aan bij de campagne ‘Op voeten en fietsen naar school’ van Veilig Verkeer Nederland.

Wethouder Hans Reusch geeft maandag 16 september om 08.45 uur het startsein voor de campagne. De wethouder overhandigt in de Toonladderaan de Lohengrinhof een speciaal Nijntje-lespakket voor de jongste leerlingen.

In het kader van de campagne van Veilig Verkeer Nederland wordt op dinsdag 17 september en woensdag 18 september op de scholen bijgehouden wie er lopend, op de fiets of met de auto naar school komt.

Gedurende deze actie houdt de gemeente ook een enquête over de verkeersveiligheid rond de scholen onder de ouders van de leerlingen van de basisscholen Vroonestein, de Toonladder, de Beatrixschool (locatie Zuilenstein) en de Vleugel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren