Cals leerlingen in Nieuwegein succesvol met portemonneetjes van oude spijkerbroeken

Vind je jouw portemonnee ook altijd te groot om mee te nemen tijdens het stappen? Dat vonden Judith de Bruijn, Chelsey Fama, Merit Vis en Sophie Wolf van Junior Company PortoMini nou ook. Daarom bedachten de 17-jarige scholieren van het Cals College in Nieuwegein de PortoMini, een kleine portemonnee waar een paar pasjes en wat geld in passen. Met dit idee wonnen de vier meiden de titel Junior Company van het Jaar 2020 (havo/vwo).

Jong Ondernemen is er voor ondernemende leerlingen. Samen met een groepje medeleerlingen richt je een eigen onderneming op. Dit is een Junior Company, zoals deze door de Stichting Jong Ondernemen in het leven is geroepen. Je verzint zelf je product. Je zoekt zelf financiers en je doet zelf de in- en verkoop. Met andere woorden: je leert helemaal in het echt een eigen bedrijf opzetten en runnen!

De jonge ondernemers werden beoordeeld op hun gemaakte marketingcasus, videopitch en online interview. Uiteindelijk won dus Textwels in de categorie vmbo en PortoMini in de categorie havo/vwo!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren