Cals College weer beste tijdens Film Festival

Na het grote succes van vorig jaar hebben de leerlingen van het Cals College Nieuwegein opnieuw in Lelystad hun filmtitels verdedigd. Ze hebben hun naam waargemaakt, want het Cals behaalde afgelopen maandag, 19 september, de 1e en 2e prijs tijdens het Nederlands Film Festival van Scholieren (NFFS).

De 1e prijs was voor Casper Buijtendijk met de film Fluorescent Adolescent in de categorie middenbouw. Een humorvolle film over het brein van de puber. Cameraman van deze film is Joost Kwakkel. Zijn film kreeg de hoogste score en won hiermee de Publieksprijs. Hij kreeg een staande ovatie van het publiek.

De 2e prijs voor het Cals was voor de 1-minuut film Friday the 13th gemaakt door Dyon Verkruijssen, Tom Cloosterman, Mitchell van Rijkom, Willem Harholt en Rosanne Kars.

De andere films die het Cals had ingezonden vielen helaas net buiten de prijzen. De winnaars van alle categorieën zijn uitgenodigd om mee te gaan naar het Internationale Jongeren Film Festival in Pyrgos in Griekenland. Foto: Christien Boeles.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk