Cals College ontruimd na afsteken rookbommen

Het Cals College in Nieuwegein is vrijdag ontruimd, nadat leerlingen rookbommen hadden afgestoken. Het incident gebeurde even voor 11.00 uur. Eén van de bommen ging af in de centrale hal, de andere in een andere vleugel van het gebouw. Er zijn camera’s in het gebouw, de school kijkt of de rookbomgooiers daarop te zien zijn.

Volgens de schoolleiding zijn twee daders bekend en is de kans groot dat er meer leerlingen bommen hebben afgestoken. Die vonden dat volgens de leiding “gewoon grappig” om te doen. De school gaat aangifte doen. Mogelijk worden de betrokken leerlingen geschorst.

De rook is niet schadelijk, maar het protocol schrijft voor dat na het afsteken van rookbommen het gebouw wordt ontruimd. De leerlingen zijn naar huis gestuurd en daarmee begon de voorjaarsvakantie een paar uur eerder dan gepland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren