Katern

Cals College heeft predicaat ‘Excellente school’ verlengd

In heel Nederland zijn vanmorgen 79 nieuwe predicaten ‘Excellente school’ toegekend die drie jaar geldig blijven. Het Cals College in Nieuwegein heeft het predicaat dat ze in 2016 kreeg verlengd voor het VWO. Dit jaar kreeg ze ook het predicaat voor de HAVO. Dubbel feest dus!

Uit het juryrapport: “De jury is onder de indruk van het didactisch coachen van en door docenten, het maatwerk en de persoonlijke vorming van leerlingen van het Cals College, die als voorbeeld kunnen dienen voor andere scholen.”

Rector Jeroen Kwaaitaal zei het predicaat te zien als een compliment aan de school en ook als een motivatie en aansporing om te blijven werken aan goed onderwijs. Dat was meteen ook een belofte die hij deed aan Eva en Darius.

Eva en Darius, twee leerlingen uit de brugklas, ontvingen het predicaat excellent uit handen van twee inspecteurs van het Onderwijs. Links Rector Jeroen Kwaaitaal.

Voor de Koningin Julianaschool in Galecop (Nieuwegein) gaat het spannend worden want deze school in Nieuwegein heeft sinds 2017 het predicaat en loopt dus in 2020 af. SBO De Evenaar in Nieuwegein, een school voor speciaal basisonderwijs, verloor het predicaat. Zij kreeg deze erkenning begin januari 2016. Eerder verloor de OBS de Schakel het predicaat. Nieuwegein kent nu drie scholen die het predicaat mogen voeren.

Een excellente school is in de basis een goede school die zich onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren op een bepaald gebied dat in de school als geheel doorwerkt. Met het predicaat Excellente School krijgen zeer goed presterende scholen de maatschappelijke zichtbaarheid en waardering die ze verdienen. Excellente scholen zijn een voorbeeld voor andere scholen. Zij dagen andere scholen uit om de lat ook hoog te leggen en dit predicaat te bemachtigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren