Cals College behaalt zilver op Nationaal Debattoernooi

Het debatteam van het Cals College uit Nieuwegein heeft op zaterdag 21 mei de tweede plek behaalt op het Roosevelt National Debating Tournament 2011. Zij hebben daarmee zeventien andere teams uit het hele land verslagen. Leerling Ivor van der Hoog van het Cals College werd zelfs verkozen tot beste spreker van het hele toernooi. Het toernooi werd georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut en de Roosevelt Academy en vond plaats in Middelburg. Het thema van het debattoernooi was ΠEnergy & Environment.
Tijdens de toernooidag streden veertien scholen met in totaal achttien teams in drie debatrondes tegen elkaar voor een plekje in de grote finale. Het Cals College verloor deze finale van titelverdediger Utrechts Stedelijk Gymnasium. Het team van het Cals College (Ivor van der Hoog, Sophie Lemij en Romy uit ‘t Broek) ontvingen onder luid applaus de zilveren medailles.

Het toernooi werd dit jaar voor de derde opeenvolgende keer georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut en de Roosevelt Academy.
Het toernooi is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van de havo, vwo en gymnasium. De voertaal van de debatten is Engels. Het Nederlands Debat Instituut heeft als missie om het debatonderwijs in Nederland naar een hoger plan te tillen. Dit doet zij onder andere door het organiseren van landelijke debattoernooien in alle lagen van het onderwijs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk