Buurtsuper Vreeswijk open

Afgelopen dinsdag 25 oktober heeft wethouder van Economische Zaken, Wouter Kolff samen met bedrijfsleider Bas van Meegen feestelijk de openingshandeling verricht van de nieuwe buurtsuper aan de Dorpsstraat in Vreeswijk. Samen knipten zij het lint door waarna het publiek de winkel kon aanschouwen. Woensdag 26 oktober is de winkel officieel open gegaan voor het winkelend publiek.

Het pand, waar voorheen de supermarkt Coop Compact zat, stond al anderhalf jaar leeg. In september is de nieuwe eigenaar erin gekomen. Na anderhalve maand verbouwen is er nu dus een prachtige buurtsuper die een sociale functie kan vervullen voor de buurtbewoners. De buurtsuper heeft ook een versafdeling, een bezorgservice en een PostNL punt.

De gemeente Nieuwegein is blij met de komst van een supermarkt in Vreeswijk en heeft graag haar steentje daaraan bijgedragen. ‘Met name voor oudere inwoners is het prettig om op loopafstand zelf de dagelijkse boodschappen te kunnen doen. Daarbij heeft de buurtsuper een sociale functie als plaats om medebewoners te ontmoeten. Supermarktondernemer Van Meegen voorziet hiermee met zijn Dagwinkel in een maatschappelijke behoefte van Nieuwegeinse en vooral Vreeswijkse inwoners’, aldus wethouder Kolff.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk