Buurtsportcoach Julia van Weelden pakt de fiets van Rotterdam naar Nieuwegein

Om zoveel mogelijk inwoners te stimuleren de fiets te pakken, is de provincie Utrecht vorig jaar gestart met de Ik fiets campagne. Ook Nieuwegein doet mee aan deze campagne. Inmiddels hebben al duizenden inwoners uit onze provincie meegedaan aan één van de fietsacties. Buurtsportcoach Julia van Weelden van SportID Nieuwegein deed mee aan de speed pedelec probeeractie. Daardoor kon ze de rit die ze normaal gesproken met de trein maakt, nu met de fiets afleggen.

Julia is buurtsportcoach en is graag in beweging. Ze vindt de fiets een ideaal vervoersmiddel: “Op de fiets ontspan je, ben je in beweging én verplaats je je van de ene locatie naar de andere.” Ze pakt de fiets dan ook zoveel mogelijk: ze fietst van en naar het station, naar de sportvereniging, naar vrienden en ze gebruikt de fiets om boodschappen te doen. En voor mooie tochten in het weekend pakt ze haar racefiets.

Buurtsportcoach Julia van Weelden op de speed pedelec

Speed pedelec in plaats van het OV
Onlangs deed ze via Ik fiets mee aan de speed pedelec probeeractie. Een speed pedelec is een snelle elektrische fiets die tot wel 45 km/u gaat. Ze haalde de fiets op in Nieuwegein, waar ze werkt, en kon deze een week lang uitproberen. “Het is leuk om te ervaren hoe het is om op een speed pedelec te fietsen. Door de trapondersteuning fiets je harder en kan je grotere afstanden afleggen zonder dat je je meer in hoeft te spannen. Hierdoor heb ik er van mijn werk in Nieuwegein naar Rotterdam mee kunnen fietsen, dat is ruim 50 kilometer en dit traject leg ik normaal gesproken met de trein af. Het is wel even zoeken met de accu, als je de trapondersteuning te hoog zet gaat de accu sneller leeg.”

Juist nu een speed pedelec of e-bike proberen
Nu mensen door de coronacrisis soms liever niet met het OV gaan,  is de speed pedelec voor de langere afstanden een goed alternatief. Voor de kortere ritten tot 15 kilometer kan een e-bike een uitkomst zijn. Inwoners die overwegen een speed pedelec of e-bike aan te schaffen, kunnen deze een week gratis proberen via Ik fiets. De fietsen staan tot 1 september klaar in Amersfoort en Nieuwegein. Daarna zijn weer twee andere gemeenten aan de beurt voor de probeeractie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren