Buurtplein Doorslag (MOvactor) ontvangt € 1.500 van het Oranje Fonds

MOvactor krijgt een bijdrage van € 1.500,- van het Oranje Fonds voor het realiseren van een terras. Naast het Buurtplein aan de Parelduiker was een stuk verwilderde tuin. Betrokken wijkbewoners opperde het idee om deze tuin te veranderen in een gezellig terras voor en door buurtbewoners. De wens was om deze plek aantrekkelijk te maken d.m.v. tuinmeubilair en planten. En dat werd gehonoreerd!

Het Buurtplein is normaal gesproken de bron van ontmoeting voor buurtgenoten. Helaas kunnen er door de maatregelen van COVID-19 maar een beperkt aantal activiteiten doorgaan. Ook omdat bekend is dat in de buitenlucht elkaar ontmoeten een stuk veiliger is dan binnen, ontstond de wens om elkaar te ontmoeten in de buitenlucht. Hiermee wordt geprobeerd om ontmoeting weer meer mogelijk te maken en eenzaamheid, die in deze gekke periode des te meer aanwezig is, te verminderen.

Dankzij het Oranje Fonds een nieuwe ontmoeting plek
Diverse activiteiten krijgen nu de mogelijkheid om hun activiteit op het nieuwe terras plaats te laten vinden. Maar er is natuurlijk ook nog ruimte voor nieuwe initiatieven. Heb jij een leuk idee voor de inwoners van Doorslag neem dan contact op met de buurtverbinder van het Buurtplein, Sanne van Woudenberg. Op dinsdag 10 augustus is er om 10:30 uur een feestelijke opening van het terras. Komt u ook een kijkje nemen?

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk