Buurtplein Batau Noord geopend

Afgelopen zaterdag 25 mei heeft buurtplein Batau haar deuren geopend. Om 14.00 uur was de officiële en feestelijke opening. Alle wijkbewoners konden kennismaken met buurtplein. Er waren presentaties van diverse beweeg- en creatieve activiteiten, bewoners konden in gesprek gaan met het MOvactor wijkteam Batau, Lunchroom FAIR’S serveerde hapjes en drankjes en bibliotheek de Tweede Verdieping presenteerde ‘een boek om de hoek’.

Buurtplein Batau, te vinden in de plint van het nieuwbouwcomplex De Nieuwe Baten aan de Dukatenburg 1, is de afgelopen maanden getransformeerd tot een prachtig nieuw wijkcentrum. Buurtbewoners vinden hier activiteiten en cursussen of kunnen zelf een initiatief voor bewoners in de wijk neerzetten. Lokale kunstenaars exposeren hun werk in het buurtplein. Om met elkaar af te spreken of andere wijkbewoners te ontmoeten kunnen inwoners terecht bij Lunchroom FAIR’S.

De bibliotheek is weer terug met een nieuw concept in de wijk. Deze dicht-bij-huis bibliotheekservice in buurtplein Batau is voor het ophalen van gereserveerde boeken of het verlengen en terugbrengen van geleende boeken.
Voor peuters en kleuters zijn er wisselende collecties boeken. Ouderen kunnen naast boeken lenen ook in het buurtplein terecht voor kranten, tijdschriften, koffie en … een goed gesprek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren