Buurtpark Blokhoeve feestelijk geopend

Vrolijke muziek, komische vuilnismannen, een kleurrijke en in de smaak vallend springkussen en enthousiaste omwonenden, zowel jong als oud. Alle ingrediënten waren aanwezig voor de feestelijke opening van Park Blokhoeve op zaterdag 13 juli 2013, georganiseerd door actieve bewoners, het wijkplatform, Green Village en de gemeente. Wethouder Hans Reusch had de eer de officiële openingshandeling te verrichten.

Het park op het Eiland vormt het groene hart van de wijk Blokhoeve. In dit park kunnen bewoners van de Lamellen, Het Eiland en Het Blok wandelen, spelen en recreëren. Markant element in het park is de voormalige atletiekbaan. Deze is voorzien van een nieuwe asfaltlaag en kan gebruikt worden als skeelerbaan. In het park zijn ook volop speelmogelijkheden voor kinderen en jongeren. Speeltoestellen voor kleinere kinderen en een skateplek, een trapveld en een tennisbaan voor de oudere kinderen. Natuurlijk biedt het park daarnaast volop ruimte om te wandelen, in het gras te liggen of op een vlonder aan het water te zitten.

Het buurtpark Blokhoeve maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Blokhoeve. Blokhoeve is de afgelopen jaren ontwikkeld tot een groene wijk waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Het ligt in het noorden van Nieuwegein, dichtbij de A12 en de A27, waardoor het goed bereikbaar is. In 2003 startte het project, om van het gebied waar ooit een sportpark en golfbaan gelegen waren, ruim 800 woningen te realiseren. 70% In de marktsector en 30% in de sociale sector. De woningen voldoen aan de huidige normen van duurzaamheid, aanpasbaar bouwen, goede bereikbaarheid en sociale veiligheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren