Buurthuis Kerkveld maakt plaats voor woningen

Buurtcentrum Kerkveld in Jutphaas word binnenkort afgebroken. Op die plek zullen nieuwe woningen gebouwd worden. Als het aan VOCUS architecten ligt wordt hun plan uitgekozen. Dit plan zal binnenkort ingediend worden.

In het plan van VOCUS blijft de hoofdstructuur van het buurtcentrum, in de vorm van vier wieken van een molen, behouden. De woningen komen rondom een nieuw gecreëerd hofje te staan in vier blokken van elk drie woningen. Ze zijn daarbij allemaal met de entreezijde naar het hofje gericht, om de sociale functie van de plek te behouden.

‘Het ontwerp van de 12 woningen voegt zich in deze omgeving door gebruik te maken van baksteen, pannendaken en dakkapellen. Door de middelste woning van elk blok van drie woningen iets naar achter te plaatsen en gebruik te maken van verschillende typen metselwerk ontstaat variatie. Het blok oogt niet als één blok van drie woningen, maar als drie afzonderlijke woningen’ aldus VOCUS architecten die het ontwerp hebben gemaakt.

Aan de zijden die naar binnen zijn gericht, naar het hofje, krijgen de woningen een iets andere uitstraling om de sociale functie te versterken. De 12 woningen vormen met elkaar een buurtje in de buurt, wat heel goed past bij het kleinschalige karakter van Jutphaas. Wanneer de bouw gaat beginnen is niet bekend.

One thought on “Buurthuis Kerkveld maakt plaats voor woningen

  1. Dik Valk

    Wij zijn opzoek naar een woning in Jutphaas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk