Buurtcamping niet in Park Oudegein

Ondanks eerdere berichtgevingen dat medio juli dit jaar er een Buurtcamping zou komen in Park Oudegein, laat de organisatie onze redactie weten dat deze niet kan plaatsvinden in het park. Initiatiefnemer Ries Bergman: ‘Wij zullen om financiële en praktische redenen moeten uitwijken naar een andere locatie. Gedacht wordt aan de Galecopperzoom.’ Enkele tientallen tenten zullen hun plek krijgen voor twee dagen voor een korte vakantie.

Nieuwegeiner Ries Bergman was in 2016 betrokken bij de inrichting van de Buurtcamping in het Utrechtse Majellapark. Hij vond het initiatief zo leuk dat hij het ook in Nieuwegein wil opzetten. Dit gaat dus gebeuren, echter niet zonder tegenslag. De gemeente heeft onlangs zijn goedkeuring verleent maar door allerlei veiligheidsmaatregelen en organisatiekosten loopt het nogal zin de papieren. Ook de werkzaamheden in Park Oudegein, i.v.m. het sportpark, gooien roet in het eten voor deze prachtige locatie.

Juist om het laagdrempelig te houden wil de organisatie mensen met weinig geld door de Buurtcamping een vakantiebeleving geven. Dit zal dus moeten gebeuren ergens in de Galecopperzoom. Waar precies, kan Bergman nog niet zeggen maar dat het moet gebeuren in weekend van 8 en 9 juli staat wel vast. Gedacht wordt om de camping in te richten in de buurt van ‘Smaak & Stijl.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk