Buurtbewoners Rijtuigenbuurt sluiten door mozaïeken vriendschap met bewoners Luifelstede

Een saai grasveldje omtoveren tot ontmoetingstuin. Een ontmoetingsplek voor mens en dier met geurende en kleurrijke bloemen en planten. Een aantal buurtbewoners in de Rijtuigenbuurt startte het initiatief voor een ontmoetingstuin. De Rijtuigenbuurt in Nieuwegein is door de gemeente aangewezen voor het project “Betere Buurten”. Met dit project vernieuwt de gemeente samen met de buurt de openbare ruimte en vergroten we de leefbaarheid in de buurt. De gemeente heeft dit buurtinitiatief beloond met een zogenoemde Social Sofa.

Social Sofa
De buurttuin krijgt een bank waar bewoners samen kunnen komen. Waar ga je een 1800 kg zware bank mozaïeken? Als snel ontstond het idee om de Social Sofa te mozaïeken in de Luifelstede. Het ontwerp van de bank is samen door de buurtbewoners gemaakt. De Luifelstede ligt op loopafstand van de Rijtuigenbuurt en het voormalige kantoorgebouw bestaat nu uit woonunits voor statushouders die daar tijdelijk verblijven. Een aantal enthousiaste buurtbewoners uit de Rijtuigenbuurt werkt er nu aan het mozaïeken van een Social Sofa.

Luifelstede
Met steun van de gemeente en Vluchtelingenwerk staat de Social Sofa tijdens het mozaïeken in de centrale hal van de Luifelstede. De eerste mozaïeksessie is meteen een feest. Tijdens het mozaïeken lopen bewoners geïnteresseerd langs. Volwassen en kinderen willen graag meehelpen. Met elkaar – jong en oud, buurtbewoners en mensen uit verschillende culturen – gaan we aan de slag.

Nieuwe vriendschappen
De sfeer is fantastisch en harmonieus. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en langzaam krijgen buurtbewoners de verhalen van de statushouders te horen. Bijzondere en indrukwekkende verhalen. Het mozaïeken verbindt de bewoners uit de Rijtuigenbuurt met de statushouders van de Luifelstede. De komende weken wordt hard gewerkt aan het afronden van de bank. Dit voorjaar plaatsen we de eerste Social Sofa in de Rijtuigenbuurt.

De bank

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren