Buurtbewoners binnenstad van Nieuwegein roepen op om hun stem te laten horen

Op donderdag 23 november wordt in de raadsvergadering een besluit genomen over de hoogbouw in het westelijk gedeelte van de binnenstad in Nieuwegein, nu door de gemeente ‘City West’ genoemd. Op donderdag 9 november om 20.00 uur is de Commissievergadering van ROM (Ruimtelijke Ordening en Milieu), waarin het besluit (het Koersdocument) voorbereid wordt over de bouw in de binnenstad.

Bezorgde buurtbewoners, waaronder Sylvia Koopal, Rinus van Vliet en Ranja Gerges roepen op om de vergadering bij te wonen en een stem te laten horen. Rinus van Vliet: ‘Als u hoogbouw wilt, hoeft u niets te doen. Als u tegen hoogbouw bent in het gebied Weerdstede, Erfstede, Kortestede, Schildstede, Buitenstede, Zegelstede, Ruiterstede en de Lensveldlaan (die er ook veel last van zal hebben), kom dan naar het Stadshuis op donderdag 9 november om 20.00 uur.’

‘Laat zien, dat u het niet eens bent met de hoogbouw zin de binnenstad. Als er te weinig mensen zijn, zal de hoogbouw zeker doorgaan’ aldus Sylvia Koopal.

Wie wil deelnemen aan de vergadering en vragen wil stellen of iets wil zegen tegen de commissieleden, kan zich aanmelden op griffie@nieuwegein.nl tot 30 minuten voor aanvang. Wie alleen wil luisteren en tot steun wil zijn kan op de tribune plaatsnemen. ‘We hopen dat er stoelen bijgehaald moeten worden’ zegt Ranja Gerges. Eerder hebben 194 bezorgde bewoners al een petitie aangeboden over bovenstaande plannen. 164 daarvan waren schriftelijk en 30 digitaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren